Stavelot Marche Club A.S.B.L. – LG142

Stavelot Wandelclub V.Z.W. – LG142

 

Een club is gesticht in 1978 met de benaming « Club d’athlétisme de Stavelot » voor de ontwikkeling en de promotie van zowel de atletiek als het wandelen.

Na de organisatie van de eerste wandeling en gezien het behaalde succes (meer dan 1200 wandelaars), heeft de atletiekclub beslist om een afdeling “wandelen” op te richten onder de voorlopige benaming van “Godasse en Balade – Stavelot”.  In 1982, neemt de club de benaming van “Stavelot marche club” VZW.

De dagwandeling heeft plaats in de 16de week, vertrekkende van het “Athenée royal, Haute Levée” te Stavelot.

Als gevolg van de fusies bevat Stavelot de vroegere gemeentes van Coo, Francorchamps, Hockay, Ster en Neuville.

Te bezoeken in deze nieuwe eenheid : de musea van het circuit van Spa Francorchamps, van de “Art réligieux” (geloofskunst), van de “Tannerie” (leerlooierij), Guillaume Apollinaire, de “châsse (jacht) de Saint-Remacle” (in de kerk van Stavelot).

De watervallen van Coo, met de hele infrastructuur van het pretpark van Télécoo dat Plopsa-Coo is geworden : stoeltjesliften, speelplein, kartbaan, nieuwe attracties, renovatie van de hele plaats.

Op het beroemde circuit van Francorchamps, bijna geheel op het grondgebied van de gemeente van Stavelot, zijn er een groot aantal sportieve manifestaties : Formule 1, 24 uur auto, 24 uur Moto, 24 uur 2PK, 1000 Km van SPA.

De verplaatsing waard : de stoet van de “Laetare”, het feest van Bruyères (vroegere Ardeense feesten) “les fêtes forestières de Francorchamps” (woudfeesten), het festival “Vacances Théâtre “ van Stavelot, het internationale muziekfestival van Stavelot.

Voorzitter : Goffin Guy

Secretaris : Remacle Alain    087/475604

Penningmeesteres : Chaineux Charlotte.

 

 

 

ACCUEIL